Inflatieangst pompt Bitcoin-prijzen boven $56k

Inflatieangst pompt Bitcoin-prijzen boven $56k

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor februari 2021 steeg op seizoensgecorrigeerde basis met 0,4 procent na een toevoeging van 0,3 procent in januari, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics op 10 mrt. Tegen de achtergrond hiervan voegde de Bitcoin-prijs toe aan de Bitcoin Evolution winsten van 9 maart en marcheerde naar verse 2-weekse hoogtepunten boven $56k.

Bitcoin-prijsrally boven $56k

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin-prijs 15 procent hoger dan vorige week, met een stijging van 3 procent in de afgelopen 24 uur, volgens trackers.

In de afgelopen week is de Bitcoin-prijs op een herstelpad geweest. Hij keert terug van de 43k dollar-pit van de laatste week van februari en drukt hoger, gestimuleerd door de institutionele vraag.

Analisten wijten de opleving van crypto, en specifiek de Bitcoin-prijs, aan inflatiezorgen.

De inflatie-hedging eigenschappen van Bitcoin en de stellaire koersprestaties van de afgelopen maanden zorgen nu voor een stormloop.

Publieke bedrijven en institutionele beleggers grijpen massaal naar Bitcoin om hun vermogen te beschermen tegen de waardeknagende inflatie en voor vermogenswinst.

De angsten van het $1,9 biljoen kostende stimuleringspakket

Onderdeel van de campagnebeloften van president Joe Biden was het bieden van meer financiële hulp aan de economie.

De kern daarvan was het vrijgeven van nog meer cheques aan getroffen huishoudens in het land.

Met het oog daarop was de goedkeuring van het stimuleringspakket van 1,9 biljoen dollar van cruciaal belang. De goedkeuring van het mega-stimuleringspakket door de Senaat vorige week was dan ook een overwinning voor de president.

De combinatie van een accommoderend monetair beleid, gekenmerkt door een recordlage rente, en een Federal Reserve die openstaat voor een economie die overspoeld wordt met cash, vertaalt zich echter in een mogelijkheid van hogere inflatie in de nabije toekomst.

Stijgende inflatie zal BTC-prijzen nog verder opdrijven

Jeffrey Gundlach, de oprichter van DoubleLine Capital, voorspelt nu al dat de Amerikaanse economie zal opwarmen.

Het resultaat, in zijn voorspelling, zou kunnen zijn dat de algemene inflatie boven de twee procent FED doelstelling stijgt tot meer dan drie procent. Als die boven de vier procent komt, zou dat de obligatiemarkt kunnen afschrikken, aldus Jeffrey.

Hoewel de rente op schatkistpapier stijgt, maken de FED-functionarissen zich zorgen. Zij verwachten dat de inflatie op middellange termijn zal toenemen, maar in de maanden daarna zal afnemen.

Stijgende inflatie daarentegen kan de vraag naar Bitcoin aanwakkeren, waardoor de prijzen nog hoger worden. Zoals BTCManager meldt, voorspelt Jesse Powell, de CEO van Kraken, dat de Bitcoin-prijs de $1 miljoen zal bereiken.