Runescape Hakcers använder Glitch för att göra biljoner i spelet och använda vinster för att köpa Bitcoin

Runescape-hackare kunde utnyttja ett problem med dubbla pengar för att generera biljoner i spelets valuta och använda vinsterna för att köpa bitcoin.

Gemenskapens medlemmar har föreslagit att förläggaren Jagex överväger att anta Bitcoin Era eller en annan krypto-tillgång för att motstå attacker med dubbla utgifter.

Runescape-hackare kunde utnyttja ett problem med dubbla pengar för att generera biljoner i spelets valuta och använda några av vinsterna för att köpa bitcoin

Enligt en video publicerad av populära YouTuber SirPugger, började utnyttjandet i november 2019 med hackare som kraschade Old School Runescapes ekonomi genom skapandet och användningen av tusentals nya konton. Runescapes servrar svarade på överbelastningen av kontot genom att rulla tillbaka till den senaste inloggningspunkten.

Hackare kunde utnyttja roll-back genom att handla guld mellan två konton medan de bara loggade ut från kontot som fick guldet. Enligt videon skulle rollbacken resultera i att båda kontona innehar guldet, vilket resulterar i en dubbelanvändningsattack.

Medan Jagex, utgivaren av Runescape, lappade utnyttjandet för Old School Runescape, kunde hackarna använda en liknande dubbelanvändningsattack på Runescape 3.

Videon hävdar att hackarna kunde fortsätta utnyttjandet i flera dagar innan Jagex äntligen kunde fixa rollback-mekanikern och drog upp biljoner i spelvaluta med dubbla pengar under tiden.

SirPugger sa

Jag kan säga er att vi talar om flera biljoner Runescape 3-dupe, som kan översättas till över $ 250 000.

Hackarna försökte ladda ner sin valuta i spelet genom flera vägar, inklusive spel och utbyte mot bitcoin.

Vissa samhällsmedlemmar har föreslagit att Jagex överväger att anta bitcoin eller andra krypto-tillgångar för sin valuta i spelet och utnyttja blockchain-tekniken för att ge motstånd mot attacker med dubbla utgifter.