Så här tänker MicroStrategys VD få fler företag att köpa Bitcoin

Ända sedan företagsintelligensföretaget MicroStrategy investerade 425 miljoner dollar av sina finansiella medel i Bitcoin förra året har företaget och dess VD lovordats för att ha påstått ha drivit mainstream BTC-antagande.

Starten av Bitcoin-rally gjorde det möjligt för MicroStrategy att dra nytta av marknadsförhållandena och öka värdet på sina BTC-innehav. Vid den tidpunkt då Crypto Bank närmade sig 13 000 dollar tjänade MicroStrategy enligt uppgift 100 miljoner dollar på två månader från sina Bitcoin-inköp. Dessa siffror jämfördes med de 78 miljoner dollar som MicroStrategy hade tjänat under de senaste 3,5 åren från sin faktiska affärsverksamhet.

Dessutom har företagets „primära kassareservtillgång“ ökat företagets övergripande synlighet på marknaden, säger MicroStrategys VD Michael Saylor.

Det är ingen överraskning att VD nu planerar att vara värd för en konferens om Bitcoin företagsstrategi. Den 12 januari tillkännagav Saylor att företagets nya program kommer att ge en översikt över sätt att „integrera med Bitcoins monetära nätverk och fördelarna med olika strategier.“

Den 3 och 4 februari kommer @MicroStrategy att vara värd för Bitcoin för företag. Gå med i våra tjänstemän, branscharmaturer och strategiska leverantörer för en gratis, online, påskyndad kurs i #Bitcoin-strategi och taktik för att växa ditt företag och skapa aktieägarvärde.

Tillsammans med Ross Steven, grundare, VD för Stoneridge och andra framstående personer från branschen, kommer Michael Saylor att diskutera integrering av Bitcoin i kassareservstrategier. Föredraget kommer också att inkludera tillgången i offentliga och privata företags balansräkning. Juridiska och reglerande och revisionsöverväganden finns också på dagordningen.

Företaget är det första börsnoterade företaget som investerar betydande tillgångar i Bitcoin, eller åtminstone är det vad företaget hävdar. MicroStrategy innehar emellertid 70.470 BTC, som är värt över $ 1,596 miljarder dollar, i sin kassafond. Detta gör det till den största innehavaren av tillgången i en lista över andra företag som investerade i BTC, enligt Bitcoin Treasuries.

Men i november 2020 trodde Raoul Pal inte makroekonom och medgrundare och VD för Real Vision att MicroStrategy skulle driva företagets antagande av Bitcoin. Tala med podcaster Peter McCormack, Pal sa:

Jag tror inte att Michael [Saylor] kommer att driva företagets adoption i rymden eftersom han verkligen talar språket i Bitcoin och inte språket hos företagskassörerna, och det måste hända.

Ändå har Saylor alltid talat om varför fler företag måste investera i den ledande tillgången. Faktum är att VD föreslog till och med att miljardären Elon Musk skulle kunna konvertera Teslas balansräkning till Bitcoin. Saylor berättade för Musk att andra företag på S&P 500 skulle följa hans ledning om han antog den digitala tillgången.